Alt smaker bedre med bacon..?
Indrefilét av svin:
Loff som er like lang som svinefiléten:
Loffen deles og smøres med salsasaus:
Legg på eple:
Legg på ost:
Legg på krydret svinefilét:
Nytt lag med eple:
Nytt lag med ost:
Toppen av loffen legges på:
Baconfletting 1:
Baconfletting 2:
Baconfletting 3:
Baconfletting 4:
Baconfletting ferdig:
Loffen, kjøttet osv legges på og rulles inn i baconet:
Legges på indirekte varme under lokk:
Etter en times tid:
BBQ saus skal smøres på 2-3 ganger:
Med BBQ-saus:
Klar til servering:
Det er loff i denne og kan spises som den er, eller den kan serveres med poteter, saus, grønnsaker osv.
.
Bra blogg, Arild!
SvarSlettDet er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!
Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så får du tips om andre gode blogger også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside kan sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no
Nam! Dette virker kjempegodt! Skal definivt testes! Kan jo grille selv om det e høst :D
SvarSlettså meget bra ut men har ikke grill, hvor lenge ca tror du jeg bør ha den i ovnen?
SvarSlettåh - fy farao - dette skal jeg prøve!!! :-)
SvarSlettjeg sikler bare ved tanken...
jeg bryr meg ikke om sommeren er over engang ;-)
Jeg bare åpner garasjeportene - så jeg står under tak.
takker fra Annette
Herre.....
SvarSlettDenne så spennende ut. Skal prøve til fredag og det gleder vi oss til allerede!!!
SvarSlettDenne er jo helt genial, så sulten jeg ble.
SvarSlettMå nok nøye meg med pizza i kveld men senere må det prøves ;-))
Takk for anbefaling i VG Magne og takk til dere andre for hyggelige kommentarer.
SvarSlettKan også tilberedes i komfyren. Usikker på tiden, men 1,5-2 timer ved 200 grader kanskje. Greieste å sette i et termometer, ferdig ved kjernetemperatur rundt 75 grader.
Så uuuutrolig god ut, den der skal jammen meg testes! :)
SvarSlettDet så veldig godt ut. Må prøves!! Takk for inspirasjon.
SvarSlettEPIC MEAL TIME!
SvarSlettSava, dette så bare sååå digg ut! Skal absolutt testes ut ved første og beste anledning :-)
SvarSlettDenne var virkelig bra. Griller en del selv og denne skal prøves. Meget bra instruksjoner.
SvarSlettKarpelure
Denne så utrolig god ut, ikke akkurat slanke mat men, men noen ganger må man bare unne seg noe virkelig godt. Denne skal prøves.
SvarSlettTakk for hyggelige kommentarer.
SvarSlettHei!
SvarSlettDette så nydelig ut. Hvis en tilbereder i ovn, vil ikke en kjernetemperatur på 75 grader være for mye? Kan den ikke bli tørr ved nevnt temp?
Mvh
Jostein
Jostein jeg kan være enig.
SvarSlettJeg skriver "rundt 75 grader" for å være sikker. Matprat osv anbefales vel kjernetemperatur fra 70-76 grader, (medium-gjennomstekt), på svinefilét. Jeg tok min av grillen på 70 grader og så steg nok temperaturen en grad eller to etterpå.
EPIC MEAL TIME!
SvarSlettBACONSTRIPS and BACONSTRIPS and BACONSTRIPS and BACONSTRIPS and BACONSTRIPS
Ahhhh. Fy hvor godt det å ut :) Noen som har testet det i ovnen ?
SvarSlettDenne skal testen.
Skal testes i ovn i dag....
SvarSlettFine greier :-)
SvarSlettTestet den ut idag, kan ikke si annet enn at den ble nydelig!! vi lagde den i ovnen, da er det viktig at dere den ut når den er på 67 grader og lar den hvile til den er oppe i 72 grader. Da er den perfekt og saftig! Bon Appetit!
SvarSlettKjempebra og takk for tilbakemeldingen :-)
SvarSlettHei Arild
SvarSlettJeg ser på bildene om og om igjen uten å bli lei, utrolig flott dette :-))
Takk for det Einar :-)
SvarSlettArild
Nå blei eg sulten, Arild. Kjekt med så mange illustrerende bilder!
SvarSlettTakk, er litt småsulten jeg også :-)
SvarSlettVil det være noen forskjell om man bruker gassgrill eller stekeovn her? Siden det ikke er noen direkte grilling er det kanskje unødig å fyre opp gassgrillen eller?
SvarSlettVidar
Måtte være dersom du har "smoke box" på gassgrillen, eller på annet måte lager litt røyk for smakens skyld. Bakdelen med å tilføre røyk er at baconet kan bli litt "seigt", men på den annen side smører man uansett på bbq-saus, så baconet blir ikke helt sprøtt uansett.
SvarSlettTest gjerne dette i komfyren, og dersom du liker det, tar du en runde til på gassgrillen når "grillsesongen" begynner for sammenligning :-)
Denne SKAL prøves. Nam!
SvarSlettDet høres bra ut!
SvarSletthvor mye bacon trenger jeg ?
SvarSlettJeg tror at 18-22 lange bacon normalt vil holde. Dersom man antar at en pakke inneholder 6 bacon vil vel 3-4 pakker holde. På bildet er det Stjernebacon som er brukt, men COOP har en 3-pakning bacon i det sortimentet de kaller x-tra, og jeg vil tro at en slik pakning bør holde.. :-)
SvarSlettSelv om hjerte kanskje stopper er det vært det ;)
SvarSlettSå sant, så sant :-)
SvarSlettLaget av meg (17) til mine foreldre. Må bare si at dette var en stor suksess, og utrolig enkel å lage! Ca 1 time i ovnen på 200 grader og kjøttet ble perfekt.
SvarSlettTakk for flott oppskrift :)
Kjempebra og takk for at du la inn kommentar, gøy å lese, heldige foreldre :-)
SvarSlettKan jeg flytte hjem til deg Arild?
SvarSlettHar laget denne en gang før = kjempesuksess!
SvarSlettGjestene i morgen skal få dette servert og regner med de blir helt "blown away"! Gleder meg!
Strålende :-)
SvarSlettFaaaaaaaaaaaaantastisk! Jeg skal prøve meg som kokk til helgen hvertfall, utrolig enkelt forklart med bilder, godt jobba!
SvarSlettJohn Erik
Takk, og lykke til i helgen :-)
SvarSlettArild
kunne du skrevet akkuratt ingredienser som du trenger? :)
SvarSlettJeg er usikker på om du mener i oppskriftene generelt, eller i denne oppskriften spesielt, men til denne behøver du...
SvarSlettSvinefilet. (Så mange du ønsker)
Loff. (Like mange og justert like lange som svinefiletene).
1 dl salsasaus pr svinefilet
1 eple pr svinefilet
8 skiver gulost med passe bredde og totallengde det dobbelte av svinefileten
1 ss grillkrydder/blandingskrydder
3 pakker stjernebacon pr svinefilet
2 dl BBQ saus.
For fremgangsmåte, fletting av bacon osv vil jeg anbefale en kikk på bildene, siden det kan bli litt vanskelig å forklare.. :-)
Arild