Selv om diverse råvarer krever forskjellig temperatur/tid på grillen, og det kanskje ikke er optimalt å dytte disse sammen på et grillspyd, hører uansett grillspyd med i enhver grillers repertoar :-)
Grillspydene nedenfor består av marinert kjøtt av storfe, lammepølser, gul løk og paprika på Webers kebabsett.
Grei patent på det kebabsettet i og med at spydene står i et hakk slik at de ikke snurrer av seg selv. Når man har grillet ferdig ene siden snur man spydene 180 grader og griller ferdig på andre siden. 6 spyd står i stativ for enkelt å kunne løfte grillspydene inn og ut av grillen.
Grilles direkte 2-4 minutter på hver side:
Kjøttet marineres noen timer på forhånd. Når det gjelder marinade er det meste lov, men "KOS" er en grei regel å følge; Krydder, Olje og Syrlighet. Prøv deg frem til "din" favoritt, men et utgangspunkt kan være:
2 dl olje. (Jeg foretrekker nøytral olje som solsikkeolje, men olivenolje går bra).
1 lime. (Saften fra limen, eventuelt sitron. Hvitvin-/rødvinseddik kan også brukes).
2-3 ss chilisaus. (Eventuelt tomatpuré og/eller ketchup)
1-2 ss worchestershiresaus
4-8 dråper tabasco
1/2 finhakket løk. (Eventuelt en sjalottløk).
1-2 fedd hvitløk, knust.
1 ts paprikapulver
1 ts salt
1 ts pepper
Her er kjøttet delt opp og ligger i marinaden. Grillspydene ble servert med grillede poteter med olje, salt og pepper. (Potetene må ha lengre tid på grillen og må bli nesten ferdige før grillspydene legges på grillen).
Fin blogg, men ser du kunne kuttet litt ned på potetene ja ;)
SvarSlettTakk :-)
SvarSlettDet er nok forskjellig jeg med fordel kunne kuttet ned på...
He, he :)
Arild