torsdag 24. februar 2011

Grillspyd


Selv om diverse råvarer krever forskjellig temperatur/tid på grillen, og det kanskje ikke er optimalt å dytte disse sammen på et grillspyd, hører uansett grillspyd med i enhver grillers repertoar :-)

Grillspydene nedenfor består av marinert kjøtt av storfe, lammepølser, gul løk og paprika på Webers kebabsett.

Grei patent på det kebabsettet i og med at spydene står i et hakk slik at de ikke snurrer av seg selv. Når man har grillet ferdig ene siden snur man spydene 180 grader og griller ferdig på andre siden. 6 spyd står i stativ for enkelt å kunne løfte grillspydene inn og ut av grillen.

Grilles direkte 2-4 minutter på hver side:



Kjøttet marineres noen timer på forhånd. Når det gjelder marinade er det meste lov, men "KOS" er en grei regel å følge; Krydder, Olje og Syrlighet. Prøv deg frem til "din" favoritt, men et utgangspunkt kan være:

2 dl olje. (Jeg foretrekker nøytral olje som solsikkeolje, men olivenolje går bra).
1 lime. (Saften fra limen, eventuelt sitron. Hvitvin-/rødvinseddik kan også brukes).
2-3 ss chilisaus. (Eventuelt tomatpuré og/eller ketchup)
1-2 ss worchestershiresaus
4-8 dråper tabasco
1/2 finhakket løk. (Eventuelt en sjalottløk).
1-2 fedd hvitløk, knust.
1 ts paprikapulver
1 ts salt
1 ts pepper

Her er kjøttet delt opp og ligger i marinaden. Grillspydene ble servert med grillede poteter med olje, salt og pepper. (Potetene må ha lengre tid på grillen og må bli nesten ferdige før grillspydene legges på grillen).






2 kommentarer:

  1. Fin blogg, men ser du kunne kuttet litt ned på potetene ja ;)

    SvarSlett
  2. Takk :-)

    Det er nok forskjellig jeg med fordel kunne kuttet ned på...

    He, he :)

    Arild

    SvarSlett