Det å pakke kjøtt inn i bacon er snadder og det behøver ikke være mer fancy enn et stykke bacon surret rundt en bit kyllingfilét med en tannpirker gjennom, men man kan også gjøre det litt mer spennede, men fremdeles enkelt.
Forslag nr. 1
En stk svinefilét trimmes for fett:
Skjæres slik at den blir flat:
Smøres med pesto:
Krydre med ditt favoritt grillkrydder og ha på revet ost:
Svinefiléten pakkes i bacon: (Se også bilde lengre ned).
Grilles indirekte til 70 grader kjernetemperatur:
Forslag nr. 2
Man lager f.eks. hamburgerdeig beskrevet under hamburger her på bloggen. Man flater deigen ut, og har på det man liker av revet ost, løk, bbq-saus, paprika osv.
Rulles sammen:
Baconet klart:
Kjøttet legges på:
Klart for grillen:
Hei Arild, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG helgespesial, god helg!
SvarSlettHei Magne
SvarSlettTakk for det, og god helg :-)
Stilig!!!! Dette var jo bare en fantastisk ide :)
SvarSlettDersom det der er i nærheten av så godt som det ser ut til å være blir jeg glad-skal prøves!
SvarSlettTakk Geir og Metallian :-) Håper at dere også klikker dere inn på de andre grillrettene på høyre siden :-)
SvarSlettÅ digg... Dette skal prøves ja... I morgen :) Takk for tips.
SvarSlettSer kjempegodt ut :) Takk for tipset!
SvarSlettBare hyggelig, takk og lykke til Carina og Bibbi :-)
SvarSlettDette blir nok det nye innslaget og høydepunktet hjemme hver fredag, Når ungene spør hva vi skal ha til middag, svarer jeg "Arildfletta" vel! Og jentene vil komme springende som aldri før :-)
SvarSlettHe, he. Takk for det Tori, fint å kunne være til hjelp og inspirasjon ;-)
SvarSlettja det er jo en god gammeldags Bacon Explosion pork det fra BBQ landet...
SvarSletthttp://www.youtube.com/watch?v=t1IiUAtoNBk
Aha, og noen kaller det bare for bacon bomb.., kjært barn osv :-) BBQpitboys har mye bra :-)
SvarSlettEneste som er bedre enn bacon, er mer bacon!
SvarSlettI like!
Alt kan surres i bacon.
Prøv dadler eller asparges.
Nå skal de derimot flettes. :)
Godt sagt :-)
SvarSlettAsparges med bacon har jeg erfaring med, men dadler må prøves. Takk for tipset :-)
Hei veldig stilig med flettingen, det gir kjøttet et visuelt utrykk som jeg likte, og sikkert mye god smak hådtverk dette.
SvarSlettMatglad hilsen kokken.....
Det så utrolig godt ut! Nå må bare grillværet komme så vi kan teste det ut på en skikkelig grill!
SvarSlettTakk for det Kokken og Janne. Det visuelle er viktig, men baconet gir også smak. Håper du snart får "grillvær" Janne. Selv om jeg har lyst å si at man kan grille i alt mulig vær, skjønner jeg også at været er en motivasjonsfaktor til å fyre opp grillen. Her på Karmøy er det horisontalt regn som oftest setter en stopper for grillingen :-)
SvarSlettEt annet forslag til fyll som er vanvittig godt, er å fylle svinefileten med Chorizo-pølse, soltørket tomat og tørkede aprikoser!! Bacon kan også erstattes av Parma-skinke.. Supersnadder!!
SvarSlettripoff, du har bare bøffa bacon-log ideen å gjort litt om på den as, dessuten hvis det skal gjøres riktig må EPIC MEALTIME sjekkes ut på youtube
SvarSlettStrålende Arild, det jeg har laget er jo slankemat sammenlignet med epic mealtime :-) Marius, takk for gode forslag til alternativt fyll, høres godt ut.
SvarSlettHmmm... Dette må prøves! Takk for litt inspirasjon i en matlei hverdag! :)
SvarSlettDette ser nyydeleg godt ut!! Fantastisk ide! Men kan dette også gjennomførast i vanleg bakaromn? Evt ja, på kva varme og kor lenge? Og må den da pakkast inn i noko?
SvarSlettHvilken pesto bruker du?
SvarSlettTakk for kommentar Bliss, Sigrid og Easylife. Dette kan lages i komfyren. Kan tenke meg rundt 200 grader til en kjernetemp på 70 grader. (Vanskelig å anslå tiden, kommer veldig an på tykkelsen). Ikke pakkes inn. Den skal være såpass stekt på utsiden at du synes det virker for mye, og kanskje temperaturen i ovnen må skrues opp på slutten for å få til det :-) Det kuleste er nok hjemmelaget pesto, men jeg bruker endel av en som heter Barilla.
SvarSlettFantastisk!
SvarSlettTakk :-)
SvarSlettEpicmealtime Rippoff
SvarSlettFantastisk flott blogg, kan ikke skjønne at jeg ikke har sett den før nå. Jeg har laget en hel gjeng av de samme tingene som deg, ser ut til at vi er godt inspirert av Craig begge to. Har forresten en slags forklaring på hva brisket er på norsk, fra opplysningskontoret for kjøtt, om du er interessert. Hvor fikk du tak i stykket? Slaktern? Slaktern her var ikke sikker på hvilket stykke det var, og han skulle ha nesten 200 kr kiloen, så hoppet over det i første omgang.
SvarSlettDu burde forresten slå på funksjonen slik at ikke bare folk som er registrerte overalt kan kommentere.
Terje
http://terje.mrbacon.info
Enig med Terje, si fra om du trenger hjelp til å finne den funksjonen Arild ;)
SvarSlettHei Terje. Det jeg skriver i kategorien "bøker" skulle tyde på at du har helt rett i at jeg er inspirert av Craig :-)
SvarSlettEn norsk forklaring på brisket hadde vært supert.
Mine brisketer er levert av samme slakteren som laget kebaben jeg hadde på rotisseriet. (Egen grilloppskrift her på bloggen).
Beklager at jeg ikke før nå har krysset av i "alle" boksen for kommentarer.
Satser på at jeg har en oppdatering på bloggen i morgen, men da været ikke akkurat er på grillerens side om dagen, er det kanskje ikke rykende ferske saker, men likevel :-)
SvarSlettHahaha, hvorfor ta bort fettet på svinefileten først når man skal bade det i baconfett etterpå? :P
SvarSlettJeg og noen kamerater har prøvd beaconsurret indrefilet av kalv, og elgstek, og kan virkelig anbefale dette på det sterkeste! Gjerne med noen ovnsstekte potetbåter, hjemmelaget peppersaus og stekte grønnsaker til;)
SvarSlettprøv med bare bacon og ost! <3 :D:D:D
SvarSlettSer kjempegodt ut:-) Må prøves:-)
SvarSlettNorsk kokkonst- en näradödenupplevelse..
SvarSlettFantastisk! Lagde dette til ungene mine og det gled rett ned. Tusen takk VG, dere er kjempeflinke. Hilsen en norsk matmor
SvarSlettTakk for kommentarer og tips :-)
SvarSlettMarte, det er ikke fettet man fjerner, men hinnene på utsiden som kan være litt vanskelig å få spiselig. Her er det ikke "bading i baconfett". Når man griller/steker disse matrettene vil det meste av fettet fra baconet renne bort. Det er også av den grunn Grete Roede er positiv til endel grillmat, men jeg har ingen formening om de oppskriftene jeg presenterer her ville bli godkjent på Roede kurs, men kanskje på en lavkarbodiett? :-)
Åååh, jeg er fast leser fra nå!
SvarSlett- blir nok mye god mat til sommeren herifra ja!
Takk Kristine, hyggelig å høre :-)
SvarSlettDet er ikke på denne tiden av året grillene er mest brukt, men jeg regner det som sannsynlig at det blir noen oppdateringer med jevne mellomrom fremover ;-)
trur du den hamburger varianten men ost og bacon funker i ovn med grill ?
SvarSlettDen fungerer i ovn uten grill også, det har jeg prøvd :-) Sett oven på i overkant av 200 grader og denne midt i ovnen. Ha gjerne i et termometer, og kjernetemperaturen bør ende opp noe over 70 grader. Da er baconet såpass mørkt i fargen at du tviler på om dette er spiselig, men det er det :-)
SvarSlettSom jeg har skrevet er den som er avbildet veldig "barnevennlig", og man kan gjerne ha i bbq-saus, paprika eller noe annen man liker.
Lykke til.
Brisket på norsk er.....?
SvarSlettJeg vet ikke om brisket har noe norsk navn, men det befinner seg antakelig i området oksebryst/bibringe på dyret. Det er vel kanskje måten kjøttet er skjært på som er avgjørende. (?).
SvarSlettDet nærmeste jeg har kommet brisket så langt, er ett stykke oksebryst hvor jeg fikk slakteren til å skjære av nederste delen. Riktignok er stykket forholdsvis tynt, men tror det skal være omtrent riktig del. Ett av problemene for min del var at mitt stykke var fra en norsk melkeku, og jeg undres på om ikke brisket fra en kjøttrase hadde vært noe mer beefy, bokstavelig talt. Vel. Mer om dette på http://www.bbqviking.com (sjekk Gallery II)
SvarSlett