mandag 28. februar 2011

Intervallgrillet indrefilét av storfe


En mye brukt metode ved grilling av store kjøttstykker er å starte med direkte grilling for å "lukke porene", (gir grillskorpe med god smak), for etterpå å grille kjøttet ferdig indirekte til ønsket kjernetemperatur..,

.., men i metoden nedenfor ligger kjøttet i intervaller like lenge på grillen med direkte varme som det ligger utenfor grillen for å hvile. (Klarer man å holde tiden på grillen så kort at man får 2-3 runder på grillen er det en fordel).


En indrefilét av storfe trimmes for hinner og uønsket fett:



Den tynne endel av indrefiléten brettes inn og filéten knyttes opp:



Her fyres B&B grillkull opp i en Weber 67cm kulegrill. (Ikke tennvæske).



Første runde på direkte varme. 2 minutter på "alle" sidene.



Potetformene er laget av skivede poteter, pisket egg med fløte, revet muskatnøtt og salt/pepper. På toppen legges revet parmesan. (Osten er ikke på bildet).



Hmm..



Kjøttet hviler utenfor grillen 8-10 minutter. (Dette er nok 2 hvileperiode).



Gjennomskåret. (Litt høy kjernetemperatur her kanskje).



Servert med "potetformer", rotgrønnsaker/løk og saus:






1 kommentar:

  1. jøss, nå ble jeg imponert!
    Mvh snill elev =)

    SvarSlett