tirsdag 20. mars 2018

Armadillo Eggs




Kjøttdeig, bacon, revet cheddar/mozzarella og jalapeno



Enden kuttes av jalapenoen og "innmaten" fjernes. Fyll jalapenoen med osteblandingen.




Kjøttdeig med bacon, salt, pepper og gjerne litt grillkrydder pakkes rundt jalapenoen.




Indirekte varme og røyk, BBQ, ved 120 °C i ca. 90 minutter. Pensles med bbq-saus noen ganger i løpet av grillingen. Grillen er en Weber Summit Charcoal 😊




Snart ferdig





søndag 28. januar 2018

Pizza på WSCG

For å teste høy temperatur på Weber Summit Charcoal passer pizza perfekt.

Det ferdige resultatet:


Emner for pizzabunn:


Oppskriften er stjålet et eller annet sted:



Det står at det blir 4 stk for langpanne, til grillen blir det 5-6 runde bunner avhengig av hvor tynn man ønsker den. (Ikke bruk kjevle, knø den ut med hendene).


Pizzasaus

En man liker eller prøve 1 del tomatpure, vann og olivenolje. Jazzes opp med basilikum, hvitløk, salt, pepper  og eventuelt noen dråper tabasco eller annen saus med litt kick. (Stavmikser).

Grillens innebygde funksjon for opptenning eller vanlig tennrør/tennbriketter kan brukes:


Deflektorplaten legges på. (Mellom kull og rist/pizzastein)


Godt og varmt:


Første pizzaen klar for grillen:


Pizzaen er på plass, lokket legges på:


Rundt 4 minutter etterpå:


Knasende sprø bunn uten å være brent:



Grillen fungerte veldig bra om noen skulle være i tvil 😍







søndag 14. januar 2018

Nye griller..


Ny grillbekjentskaper har funnet veien til min terrasse. 

Den til venstre er Webers nye toppmodell "Summit Charcoal" for grilling/bbq, altså både grill og smoker. Denne har jeg fått låne av Weber 😀 

Den røde er min nye 57cm kullgrill, limited edition pga fargen, den fargen Webers første griller hadde back in the days 👍


onsdag 29. november 2017

Fylt plankekylling


Fylt plankekylling klar for servering.


Godt med røyk


Nærmer seg ferdig


Kyllingfileten med fyll. Revet ost og et dryss parmesan på toppen.


Spekeskinke og asparges fikk en
 runde på grillen





Kullet begynner å bli klart


Fyllet er en blanding av Philadelphia ost med urter og en ekstra porsjon persille


mandag 4. september 2017

Brisket


Brisket, en BBQ klassiker.




Mandag morgen, ferie og en brisket på WSM´n



Oppfyring av ca. 20 briketter



Minion metoden på WSM, de tente brikettene skal på toppen av disse.





Eple og hickory




Grovkvernet pepper og salt. På oversiden beholdes det meste av fettet.




Undersiden kraftig "trimmet" for fett osv.




Øverste rist med fettsiden opp.




Nærmer seg "platå"




Etter en stund på "platå" ved 73 grader kjernetemperatur pakkes brisketen i dobbel folie med litt eplejuice og legges tilbake på WSM.





Tilbake på grillen for å ligge der til kjernetemperatur 92 grader. La brisketen hvile et par timer før servering. (Gjerne i folie, håndklær og isoporkasse den siste timen brisketen hviler).



Fin røykring :) 



 Veldig saftig og mørt.



Totaltid med hvile 11 timer.






tirsdag 1. august 2017

Spareribs


5 stk spareribs, (eller kanskje back ribs), rubbet med en 
blanding av tre forskjellige "kjøperubber" :)



Eple, litt forsiktig med røyken denne gangen..




Rundt 110 grader



IKEA rib rack fungerer bra



Oppstarten




3,5 time senere pakkes i aluminiumsfolie med litt eplejuice




2,5 time senere klar for servering



Ble servert med baked beans

mandag 8. mai 2017

Munker / Æbleskiver


Servert med vaniljeis


Munkerøre og smør til å ha i formene
  

Når de løsner og har fått farge bruker man to gafler og vipper munkene over på andre siden.



Oppskriften ligger i kategorien munker til høyre på siden. (Ikke i mobilversjon, velg nettversjon nederst på siden).


Munkejernet er løftet litt høyere, det ble litt for varmt helt nede på grillristen.